Endesa

Aanvullende Diensten en Producten

Aanvullende Diensten en Producten

Naast de afsluiting van een energieleveringscontract kunnen klanten van Endesa meer dan alleen elektriciteit ontvangen. De geïntegreerde energiediensten vertegenwoordigen een duidelijke meerwaarde voor geïnteresseerde klanten. Hieronder volgen een aantal diensten uit ons aanbod.

Aankoop/verkoop van CO2 Emissierechten

Met het in werking treden van het Kyoto-protocol in 2005 kwam er een stelsel waarmee landen of bedrijven het recht verkregen om bepaalde schadelijke gassen (broeikasgassen) uit te stoten middels emissierechten. Europese CO2 emissierechten (EUA's) kunnen op de gereguleerde markt via het European Trading System (ETS) verhandeld worden. Zo kan een boete door een tekort aan de quotaverplichtingen voorkomen worden en een overschot aan rechten verzilverd worden.

Endesa biedt u de mogelijkheid om de meest gunstige prijs te behalen uit de aan- of verkoop van emissierechten.

Verhandeling van EUA's tegen CERs

Sinds 1 januari 2008 is het mogelijk om ook de vaak goedkopere Certified Emission Rights (CER's) op het European Trading System (ETS) te verhandelen. Bij Endesa heeft u de mogelijkheid EUA´s te verkopen tegen CERs en zodoende te profiteren van het gunstige prijsverschil. Endesa beschikt zelf over een groot aantal CERs vanwege de vele projecten die zij in Latijns-Amerika heeft lopen, hierdoor zijn de aangeboden prijzen extra aantrekkelijk.

U kunt vertrouwen op een solide internationale groep met veel expertise in deze markt.

Groene Elektriciteit

Endesa heeft de zorg voor het milieu hoog in het vaandel staan. Door middel van Garantie van Oorsprong certificaten (GvO) heeft u de zekerheid dat er voor u groene elektriciteit is opgewekt. U kunt deze certificaten los van uw grijze stroom inkopen om zo uw grijze stroom om te zetten in groene stroom. Wij bieden een reeks GvO certificaten, opgewekt uit duurzame energiebronnen zoals water, wind, zon of biomassa. Kiest u voor certificaten uit Nederland dan levert u lokaal een bijdrage aan het milieu. Ook certificaten afkomstig uit andere landen kunnen in Nederland voor verduurzaming gebruikt worden. Kiest u voor Endesa dan kiest u voor de zekerheid van een milieubewuste partner die met alle gecertificeerde instanties in Europa samenwerkt.

CO2 neutraal

Voor het compenseren van de CO2 uitstoot van uw bedrijf kunt u bepaalde compensatiecertificaten inkopen die verhandeld worden op de vrijwillige markt, de zogeheten Voluntary Emmission Reduction certificaten (VER). Deze certificaten staan garant voor een compensatie of absorptie van CO2 uit de atmosfeer. Endesa biedt u een uitgebreide keuze aan VER certificaten uit projecten over de hele wereld. Middels deze certificaten levert u een bijdrage aan een schoner milieu. Samenwerking met een grote organisatie als Endesa biedt u vele mogelijkheden tegen de meest gunstige prijzen.

Energie-Efficiëntie

Endesa Energía werkt met verschillende derde partijen samen om u een totaal pakket van energie-besparende diensten aan te bieden. U kunt bijvoorbeeld uw bedrijfsprocessen laten analyseren om onderprestaties van machines te vinden en te optimaliseren. Een andere mogelijkheid is het zoeken naar het type energie-besparende oplossingen welke u met steun van overheidssubsidies zou kunnen laten uitvoeren. Laat u adviseren door één van onze medewerkers, wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

© Copyright Endesa S.A. 2014. Volledige of gedeeltelijke reproductie verboden. Wettelijke Waarschuwing